jukka

TTM, markkinointi 1976, Tampereen yliopisto

Auskultointi ja opettajan pätevyys 1976, SLK

Yrittäjä, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja pääosakas, Avaintulos Oy

Markkinoinnin lehtori ja Asian Studies -ohjelman vastuuhenkilö 1986-2015, Tampereen yliopisto

jukka@avaintulos.fi
0400-622 878

Jukka on opettanut markkinointia vuodesta 1972 alkaen Tornionlaakson, Riihimäen ja Suomen Liikemiesten Kauppaopistoissa, K-Instituutissa, Tampereen yliopistossa ja Avaintuloksessa. Hän on työskennellyt 34 vuotta yrittäjänä ja Avaintulos Oy:n toimitusjohtajana ja toiminut lähes koko yrittäjäuransa ajan eli vuodesta 1986 alkaen myös Tampereen yliopistossa markkinoinnin lehtorina vastaten vuodesta 1992 alkaen myös yliopiston Asian Studies -ohjelmasta: ’Liiketoiminnassa puolet on taidetta ja puolet tiedettä – pienen perheyrityksen johtaminen ja akateeminen opettajan ura ovat olleet minulle toimiva kombinaatio.’

Jukka on Avaintuloksen Aasia-ohjelmien pääkouluttaja ja organisoija: ’Opettaminen ja dialogi opiskelijoiden kanssa on ollut minulle aina mieluisaa työtä, joten koulutan edelleen merkittävän osuuden Avaintuloksen ohjelmissa, vaikka olenkin vähitellen siirtänyt opetusvastuuta yhä enemmän tyttärilleni ja Avaintuloksen muille ammattilaisille. Opettaminen ja konsultointi ovat elämänmakuista ja palkitsevaa työtä, jossa ei ole koskaan kahta täysin samanlaista työpäivää ja kohtaamista’.

Vuonna 1995 Jukka sai Hämeen työvoimapiirin tunnustuksen Aasian opetuksen hyväksi tekemästään työstä sekä Kauppa- ja teollisuusministeriön myöntämän ansiomerkin.  Vuonna 1994 pääministeri Esko Aho kirjoitti alkusanat Avaintuloksen julkaisemaan Tyynenmeren Aasia liiketoiminta-alueena -kirjaan. Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari lähetti Jukka Lahtiselle ja Dannylle vuonna 1997 kiitoskirjeen suomalaisen kulttuurin ja osaamisen viennin eteen tehdystä hienosta työstä.

Jukka on saanut Keskuskauppakamarin myöntämän ansiomerkin 30-vuotisesta työstään liike-elämän hyväksi ja yhdessä puolisonsa Helyn kanssa Suomen Yrittäjien tunnustuksen 25-vuotisesta yrittäjyydestä. Tampereen yliopiston kauppatieteen opiskelijoiden järjestö Boomi ry on palkinnut Jukan Vuoden luennoitsijana ja vuonna 2010 Boomi ry antoi hänelle Boomin kunniaviirin pitkäaikaisesta Aasia-opetuksen kehittämistyöstä Tampereen yliopistossa.