Huomenna alkava rekrytoiva Aasia-ohjelma Gateway to Asian business FEC 7 on 37. pitkäkestoinen työvoimapoliittinen Aasia-ohjelmamme. Ohjelmassa aloittaa 23 osallistujaa ja 21 suomalaista organisaatiota. Tässä blogikirjoituksessa kerron millaisten vaiheiden kautta siirrymme huomenna Vantaalle viideksi viikoksi kouluttamaan Aasian liiketoiminnan osaajia ja millainen se matka on ollut uuden projektipäällikön näkökulmasta.

Kirjoitin blogimme ensimmäisessä julkaisussa (8.1.2015) valintojen maailmasta. Haku rekrytoivaan Aasia-ohjelmaamme, Gateway to Asian Business FEC 7, oli juuri käynnistynyt, ja odotimme suurella mielenkiinnolla millaiset suomalaiset osaajat valitsevat hakea ohjelmaamme. Jännittyneet olivat myös tunnelmat, kun päivitimme asiakasjärjestelmäämme ja mietimme ääneen millaiset suomalaiset organisaatiot päättävät tarttua tilaisuuteen ja näkevät ohjelman mukanaan tuomat mahdollisuudet. Odottava oli myös oma tunnelmani, sillä toimin ensimmäistä kertaa projektipäällikkönä juuri alkavassa koulutusohjelmassa. Vaikka olen ollut mukana perheyrityksemme toiminnassa pienestä pitäen, vastuuta projektin onnistumisesta oli nyt enemmän kuin aiemmin. Ensimmäinen blogipostaus oli samalla ensimmäinen työtehtäväni.

Nyt 2,5 kk myöhemmin tiedämme vastauksen moniin tuolloin esittämiimme kysymyksiin. Ohjelmaan haki yhteensä 189 suomalaista osaajaa, vastavalmistuneista nuorista jo pitkän kansainvälisen uran tehneisiin rautaisiin ammattilaisiin. Suurin osa hakijoista oli teknillisen, kaupallisen tai juridisen koulutustaustan omaavia, mutta tapasimme infotilaisuuksissa myös säveltäjiä, taiteilijoita ja lentäjiä. Yhteistä kaikille hakijoille oli se, että he olivat nähneet Aasian liiketoimintaosaamisen mahdollisuutena omalla urallaan ja valinneet katsoa tarjoamamme kortin. Saimme viiden viikon aikana tavata ja haastatella koko joukon innostuneita ja ennakkoluulottomia oman alansa osaajia, mikä oli itselleni yksi projektin tähän asti hienoimmista vaiheista.

Nyt tiedämme myös sen, että ohjelmaan lähti mukaan 21 organisaatiota, jotka edustavat suomalaisen liike-elämän innovatiivista, rohkeaa ja ketterää kärkeä. Osassa organisaatioista Aasian liiketoiminnot ovat jo hyvässä vauhdissa, osassa lähdetään tekemään ensimmäisiä markkinaselvityksiä. Venäjän poliittisen ja taloudellisen tilanteen, sekä hitaasti elpyvien Euroopan markkinoiden vuoksi monissa organisaatioissa Aasia on nostettu neuvottelupöydälle ja sen pariin tarvitaan nyt tekijöitä. Mukana on yrityksiä start upeista suuryrityksiin. Edellisiin vuosiin verrattuna palvelualan organisaatioiden osuus on huomattavasti suurempi ja mm. matkailun ja kulttuuriviennin parissa projektinsa aloittaa useampi henkilö kuin koskaan aikaisemmin. Digitalisaatio luo kasvua ja esimerkiksi e-learning ja mobiilisovellukset löytävät suurimmat kohderyhmänsä Kiinasta ja Intiasta. On upeaa päästä seuraamaan näiden toimijoiden askelia Aasiassa.

Ensimmäisen blogipostauksen otsikossa totesin, että ”Aasiassa mikään ei ole helppoa, mutta kaikki on mahdollista”. Samoilla sanoilla voisin luonnehtia myös tätä projektia. Mahdolliseksi sen on kuitenkin tehnyt ohjelmaamme hakeneet henkilöt, joiden kanssa on ollut suuri ilo tehdä yhdessä töitä projektityöpaikkojen löytymisen eteen, organisaatioiden kansainvälistymistä arvostava ja tukeva Uudenmaan ELY-keskus, sekä Avaintuloksen Aasia-tiimi, jota haluan kiittää jo tässä vaiheessa opettavaisesta, työntäyteisestä ja erittäin palkitsevasta alkuvuodesta. Seuraavan viiden viikon aikana sekä osallistujilla että meillä kouluttajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää niin liiketoimintaa kuin itseämme. Projektin paras vaihe onkin siis vasta edessä.

Sonja Lahtinen
KTM, Projektipäällikkö
Avaintulos Oy